Aan alles komt een einde...

Vandaag verlaat ik Durban, samen met Henk om heerlijk rond te gaan reizen. Jammer, om het werk achter te laten, maar ook heerlijk om samen vakantie te gaan vieren.

De afgelopen dagen heb ik Henk het Dream Centre laten zien, waar we met de patienten nog een gezellige avond hebben gehad. We hadden ijs verzorgd, kerstmuziek opgezet en de patienten hebben zichtbaar genoten. Er werd zelfs gedanst!

Ook hebben we gisteren de straatkinderen gedag gezegd en stroopwafels, drop en kerstkransjes uitgedeeld. Geweldig!

Als laatste wil ik graag een overzichtje geven van wat ik met het sponsorgeld heb kunnen doen. Dat is een heleboel, want er is veel opgebracht!

In de eerste plaats 120 badjassen voor het Dream Centre. Op de foto's is te zien hoe de patienten er nu 'bij lopen'. Daarnaast een foto van de nieuwe badjassen. Ze zijn nu in de maak en komen in januari!

Bij Umthombo heb ik sponsorgeld gestoken in het aanvullen van de EHBO kit (foto). Er waren veel gazen en een paar soorten antibiotica aanwezig, die al eerder zijn  gedoneerd. Ik heb dit aangevuld met ontsmettingsmiddelen, verbanden, thermometer, medicijnen, multivitaminen...en nog veel meer. Tevens is er een 'potje'  aangelegd, waardoor het de komende tijd aangevuld kan worden.
 
Al met al heb ik dus veel kunnen doen met het geld. Iedereen heel erg bedankt voor alle financiele steun !!!! Het was overweldigend.

Ook bedankt voor alle betrokkenheid via kaartjes en de weblog. Leuk en ontroerend!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Annemiek

Hey Marlies,

Goed te lezen dat jullie een fijne kerst hebben gehad! Vonden ze de drop een beetje lekker?

Veel plezier, samen met je maatje, lekker op reis! Geniet ervan want voor je het weet zit je weer in het vliegtuig naar Nederland...

Save travels! Groetjes Annemiek

arend en jenny

Beste Marlies en Henk

Wij zijn blij jullie zo samen op de foto te zien temidden van al diegenen waar je de laatste tijd zoveel aandacht aan wilde en kon geven en wat lopen ze er goed bij. Ook heel verstandig dat er een potje is waar in de toekomst de benodigde zaken mee kunnen worden aangevuld. Wij gunnen jullie samen voor de komende dagen nog veel plezier en zien jullie graag in het nieuwe jaar gezond weer terug.

Met onze liefste groeten

Arend en Jenny van der Wal

co en elly

Lieve Marlies en Henk,

Mooi om jullie zo te zien tussen de kinderen.Fijn dat het snoepgoed toch nog met Kerst is uitgedeeld. Blijkbaar is je rugzak weer terug.Veel vakantie-
plezier samen. Wij nemen vanavond nog wel een glas Zuid-Afrikaanse wijn.

Veel liefs, Co en Elly

ineke en hans stel

Beste Marlies (en HENK natuurlijk),
Wij gunnen jullie nog een paar mooie dagen van ontspanning en veel zien.
Jouw bijdrage zal in het hart en hoofd van velen in Afrika tastbaar blijven;
"een druppel op een gloeiende plaat"??
Welnee, een krachtige bijdrage uit het hart naar het hart!!
hartelijke groeten,
hans en ineke stel

Carolien & John

lieve henk en marlies ik wens jullie en al deze mooie mensen waar marlies de afgelopen tijd mee doorgebracht heeft een mooi 2008! Ik denk dat ze mooi het nieuwe jaar kunnen beginnen met alle nieuwe spullen die er nu voor ze zijn. Ik vind het echt toppie! heel veel liefs Carolien & John.

Hans en Jennie

Lieve Marlies, Geweldig wat jij allemaal gedaan hebt en jij blijft vast lang in hun herinnering. Nu lekker vakantie houden met Henk geniet er van de dagen zijn zo voorbij Liefs voor jullie beiden en tot over 14 dagen
Hans en Jennie

erna godwaldt

wens je een hele mooie tijd met henk samen en geniet er van.
liefs erna godwaldt

Sacha Janzee

Heb alles in één keer gelezen en ben onder de indruk. Wat ontzettend veel ervaringen, van het ene uiterste in het andere. Ik wens je samen met Henk een heerlijke vakantie toe.
liefs, Sacha

Ruud

Het is leuk om jullie zo weer samen te zien geniet van elkaar. Groetjes Ruud

Wietske

Hi buurtjes,
Wat raar zeg, zo zit henk nog bij ons op de bank en zo staat íe bij jou op de foto! heel maf!
Geniet ervan samen en tot over 2 weekjes!
dikke kus Wietske

marijke

Lieve Marlies,
Ik vind het geweldig wat je de afgelopen tijd daar allemaal hebt bereikt en met veel overgave gedaan hebt. Ik denk dat ze je echt zullen missen. Ik zal je verhalen ook missen, want je hebt het allemaal heel mooi verwoord en ik heb ze met plezier en soms met ontroering gelezen. Geniet nog lekker een paar weken met Henk.
veel liefs van Marijke

MariAnne

Lieve Marlies en Henk,
Ik sluit me helemaal bij de voige schrijfster aan. Veel liefs en een knuffel voor jullie beide van ons.

Ruth

Lieve henk en Marlies.Leuk om jullie samen te zien!Geniet daar lekker samen.Hebben jullie de papieren boom nog opgezet? Tot ziens in Januari.Een fijne tijd en een behouden thuiskomst!Liefs Ruth en de rest.

fam M van Dijk

Lieve Henk en Marlies,
We zijn blij, dat jullie weer bij elkaar zijn, want het werd wel tijd hé?
Ook mooi dat Henk even de sfeer kan proeven waar jij steeds mee bezig was.
Gunnen jullie nog een paar mooie weken in Zuid Afrika (wat ver weg) en graag tot ziens.
lieve groet,
fam. M van Dijk

ronald en ineke dijkstra

lieve henk en marlies

wat mooi dat jullie weer samen zijn en geweldig wat je daar gedaan hebt en erg indrukwekkend met iets kleins zijn ze al zo blij we wensen jullie hele mooie dagen samen en een goede jaarwisseling

groetjes van ons en alle drie jongens

oom Hans

Beste Marlies en Henk,

Alweer je laatste bericht gelezen. Wat gaat de tijd snel, en wat heb jij geweldige dingen gedaan. Ga nu lekker genieten van je vrije dagen samen met Henk. Daarna zal het best wennen zijn thuis.Onze beste wensen voor 2008.
liefs oom hans en tante toos

Olaf

Hoi Marlies en Henk,
Leuke foto's. Het moet een mooi afscheid in Durban geweest zijn. Nu lekker genieten van het rondtrekken! Alvast een heel goed uiteinde gewenst en een nog beter begin van 2008.
Groeten,
Olaf.

Maroeska

Hallo Marlies en Henk,
Wat zou jij een fantastische tijd hebben gehad en wat goed wat je allemaal hebt kunnen doen daar. Gelukkig is Henk nu ook weer bij je en wij gunnen jullie dan ook een hele leuke vakantie en een prachtige jaarwisseling, maar bovenal een heel goed en gezond 2008. Geniet er nog lekker van en we hopen dat jullie 10 januari weer gezond en wel voet op Nederlandse bodem zullen zetten.

Veel liefs van Martin, Maroeska en Richelle

Lucia

He Marlies, we hebben we het leuk gehad op de ambulance, en wat hebben we veel beleefd! Het was erg fijn om zo'n fijn mens als jij naast me te hebben. Geniet maar lekker na, en van je welverdiende vakantie. Alles wordt gecontinueerd bij Umthombo, en....je hebt hier zeker een verschil gemaakt!
Liefs, Lucia

Marja

Hallo Henk en Marlies,

Welkom terug in Nederland! (Speciaal voor jullie zacht weer.) Een heel gelukkig en gezond 2008 toegewenst en ik spreek jullie gauw.

Sueli

iseatllnren en doe een volledige herziening, maar misschien in een toekomstige versie die zal worden possible.Pages: 12 3 Dit bericht is geplaatst in februari 20, 2011, 9:18 am en is gerubriceerd onder Nieuws Distro. U kunt volgen

Marlies van  Dam

Name: Marlies van Dam

Was vrijwilliger bij Umthombo van 03 dec 2007 tot 29 dec 2007

Was vrijwilliger bij The Dream Centre van 29 okt 2007 tot 24 nov 2007