World AIDS Day

Afgelopen vrijdag werd in het Dream Centre aandacht besteed aan World Aids Day (1 december). Een grote tent was opgezet in de tuin van het Dream Centre en voor eten en drinken was volop gezorgd. De dag begon voor ons met het naar beneden brengen van de patienten. Veel die zelf konden lopen, en een aantal met de rolstoel. Voordat het officiele programma begon werden er spontaan liederen ingezet, wat prachtig klonk. Op een of andere manier bestaat er geen Zuid Afrikaan/ Zulu die niet kan zingen.

Na een praatje van de directie en de dokter kregen Martine en ik de gelegenheid om ons woordje te doen. We vertelde over de vrijwilligers die hier komen vanuit Be More, onze verschillende achtergronden en onze drive om de patienten te helpen. Maar dat was niet het enige waarvoor we daar stonden. Door alle inspanningen van vrijwilligers die vorige maand in het Dream Centre waren (onder andere Lies en Hermien) is het mogelijk geworden dat er 500 nieuwe pyjama's worden gemaakt voor het Dream Centre.

Een deel van het sponsorgeld wat ik heb mogen ontvangen van iedereen (nogmaals veel dank!) wordt gebruikt voor de aanschaf van
                           120 nieuwe badjassen
voor alle patienten van het Dream Centre! De proefexemplaren van de pyjama's en de badjassen werden geshowed door twee van de patienten. Blauw voor de mannen en wit voor de vrouwen!
Wat heel bijzonder was is dat Rajan, de patient die de pyjama showde op stiptease -chtige wijze zijn pyjamajas uittrok en het T-shirt wat hij er onder had had liet zien. HIV positive stond erop. Dat is nogal wat om aan te trekken in dit land waar nog zoveel taboe heerst over dit onderwerp. Er viel dan ook echt even een stilte...maar daarna volgde een trots applaus!!
Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de financiele sponsoring!!! De patienten zijn erg blij met de pyajama's en badjassen!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Henk

Goed bezig Marlies. Ik ben blij dat jullie het geld op een goede manier hebben kunnen besteden. Succes komende 3 weken op de ambu! Nog 23 nachtjes slapen en dan arriveert uw vriend. Van mij mag het al wel 24 december zijn!

Marielle

He Marlies,
Fijn dat jullie de mensen zo hebben kunnen verwennen met de de spullen! En leuk om te horen wat jullie met het geld hebben gedaan.
Veel plezier daar nog!

ruth

Lieve Marlies,
Indrukwekkend allemaal.Succes met het nieuwe project de komende weken.! Kus Ruth.Pas goed op jezelf!

Lies Vlaanderen

Hallo Marlies,
Wat een leuk bericht! Ik zie het helemaal voor me, de patienten met hun nieuwe pyama's en dan een triomfantelijke striptease. Hoe werd het project ontvangen? Ik neem aan wel enthousiast? Fijn dat jullie er nog waren om namens de vrijwilligers te spreken! Marlies, heel veel succes met je nieuwe project! Ik hoop dat dit je enthousisme stimuleert om er nog een maand tegenaan te gaan!
Liefs van Lies

Lida Kempen

Hoi Marlies,

Je vertelt van het zingen en dat iedereen in Afrika kan zingen. Ik stel me zo voor dat het ook met meer expressie gaat dan hier in het nuchtere westen. Ik ben er echter van overtuigd dat hier ook iedereen kan zingen en tegelijkertijd weet ik dat niet iedereen het even leuk vind om te doen. Hoe was het in de kerk? Ik ben erg benieuwd. Het maakt me blij als ik lees over de kaarten van het Zuyderzee en de badjassen. Geweldig!

Groeten van Lida Kempen

J.D. Kist de Ruijter

Hallo Marlies, wat een enorm goed werk doen jullie daar. Wij hebben je berichten gelezen en voelen ons sterk met je verbonden.
Met onze hartelijke groeten,

fam. Kist de Ruijter sr.

Josje

Marlies je bent fantastisch!

André en Daan

Jeetje zeg wat gaaf. Wat onwijs leuk dat jullie dat ook voor elkaar hebben gekregen!
Kus Daan

silke (nichtje van Rianne)

Hoi Marlies,
Dit is de eerste keer dat ik je blog bekijk en ik heb meteen alle verhalen achter elkaar doorgelezen. Dat het erg is weet je in het rijke europa wel, maar wat voor impact dat heeft kun je aan deze kant van de wereld niet bevatten. Totdat je verhalen hoort van iemand die er zelf tussen zit. Dat het gaat om van die kleine dingen als pyjama's en badjassen, knippen van haar of even die knuffel voor de kids. Waar ik met mijn pet niet bijkan is dat je om antivirale medicatie te kunnen krijgen eerst een paspoort moet hebben. Wat is hier nu het doel? Deze persoon een beter leven bieden of de papierwinkel op orde hebben? Onbegrijpelijk dat dit zo moet gaan. Ik denk dat dit de dingen zijn die wij nooit zullen begrijpen.
De tranen liepen over mijn wangen toen je schreef over de vier kinders die naar de tree waren gelopen. Dat er dan eerst maar een social worker wordt opgezet terwijl al het bewijs er is dat deze kinderen verwaarloosd zijn. Maar de weeshuizen zullen daar ook wel uitpuilen en van wat ik in Nederland ervan begrijp is dat een hele generatie van vaders en moeders weggevallen is en moeten veel kinderen bij hun grootouders wonen. Wat een foto's, wat een verhalen... Marlies, ik denk dat je een engel bent voor deze mensen. En je maakt niet alleen een verschil voor de mensen daar, maar ook door in klassen te praten hierover en mensen je blog te laten lezen creeer je bewustzijn. Je hebt in ieder geval mijn ogen geopend. Ik was gewoon dom; dom is iets wat je wel weet maar niet wilt weten. Veel succes op de ambulance!!!
Groetjes Silke

oom hans

Lieve Marlies,

Heb met grote interesse je laatste berichten gelezen.Wat goed dat je zoveel voor deze mensen kunt betekenen.
Kunnen wij vanuit nederland nog wat voor je doen?.Veel liefs en een big hug
oom hans en tante toos

erna godwaldt

super goed zijn jullie bezig, ga zo door
liefs erna godwaldt emmeloord

Jets

Hey Marlies,
Ik ben trots op je meid!
Je bent er goed mee bezig!
Liefs Jets

R.P. Bos

Ha Marlies,
Vandaag even tijd gehad (na mail van je vader) om je website te bekijken. Wat een mooi en dankbaar werk leveren jullie daar. Ik hoop dat jou dream mag brengen wat je er van te voren van gehoopt had. In gedachten leven wij hier vanuit Nederland met je mee. Mooi om te lezen dat de financiele ondersteuning goed gebruikt wordt.

Hartelijke groet,

Richard Bos
(secretaris Dabar.nu)

Hermien Roddenhof

Wat had ik dit graag mee gemaakt......
Ben er heel erg van onder de indruk, het is dus mooi gelukt!
Heel veel succes op je nieuwe project, dat lijkt mij ook wel wat, ooit mischien nog eens.....
Liefs.hermien.

inge

Hallo Marlies,

Wat goed zeg dat er zoveel badjassen pyamas kunnen aangeschaft worden. Dat is ook wel hoognodig daar.
Ik zie aan de fotos dat je het prima naar je zin hebt en je helemaal op je plek zit.
Wel heel veel succes verders.
Groetjes Inge

Marlies van  Dam

Name: Marlies van Dam

Was vrijwilliger bij Umthombo van 03 dec 2007 tot 29 dec 2007

Was vrijwilliger bij The Dream Centre van 29 okt 2007 tot 24 nov 2007